Родители и дарители са готови да инвестират труд и средства за нов и по-голям енорийски център

Криза за места и чакащи деца за неделно училище. Енорийският център в „Младост” се пръска по шевовете, а родители и дарители са готови да инвестират труд и средства в нов и по-голям, но имат нужда от одобрението на общината.

Повечето от децата са били вече родени, преди първият и единствен храм на вярата в 200-хилядния „Младост”, да отвори врати. Родителите им помнят, как преди три лета кофражът тепърва пълзи – с даренията на местните жители. И накрая, с помощ от общината и правителството, през есента на 2015-та, мечтата на хиляди става факт.

Днес 20-те декара около храма, са едни от малкото незастроени в „Младост”. Заедно със земята под самата църква, те са преотстъпени на районната община от военното министерство. Четири/пети – за парк. Останалата една пета – за културни и социални услуги. С тях се е заела църквата.

„Имаме лекари, които биха преглеждали хората безплатно, православно читалище, библиотека, започнали да събираме в една от стаите книжнина“, казва отец Димитър.

Чакащите за място в неделното училище нямат време за губене. Само за една грипна неделя, в храма са събрани над сто подписа за новия енорийски център. На крака, се отзовава ресорния заместник-кмет на София. Родителите искат децата да правят  добрини, както и  да се учат да бъдат хора. За да не отеснее храмът в „Младост” за порива на чакащите, е разкрита и дарителска сметка. 

Организирали са и онлайн петиция:

https://www.peticiq.com/enoriiski_centar_mladost

Дарителска сметка:

IBAN BG95SOMB91301050536001

BIC SOMBBGGSF

„Общинска банка“ АД

Източник и видео: https://nova.bg/

Предишна публикация по темата: Можем да подкрепим петиция в полза на издигането на Енорийски център при храм „Рождество Христово“ (София)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + ten =