На 19 декември, с Благословението на Негово Светейшество Софийски митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, ставрофорен иконом Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийска епархия посетиха I АГ „Св. София“, гр.София.

Целта на посещението бе освещаването на новоизградения храм „Рождество Христово“, намиращ се в двора на болничното заведение.

Епископ Поликарп и придружаващите го духовници бяха посрещнати от свещеник Бисер Костадинов, енорийски свещеник при храм „Св. Троица“, кв. „Разсадника“ и завеждащ храма при I АГ „Св. София“, както и от д-р Коларова, директор на болницата.

С тържествен водосвет бе осветена новата духовна придобивка на болницата. На празника присъстваха г-н Емил Велинов, директор на Дирекция „Вероизповедания“ при МС на Р България, както и представители на Министерство на Финансите и други институции, съдействали за изграждането на храма. Присъстваха и много трудещи се в I АГ.

В своето слово епископ Поликарп поздрави всички с освещаването на храма, както и изказа благодарност към всички, които са се потрудили той да е факт.

Епископ Поликарп поздрави всички присъстващи от името на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит и им пожела здраве, дългоденствие и духовни сили, както и с  радост да се ползват от новоизградения храм.

Източник и галерия: https://mitropolia-sofia.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − twelve =