Среща-разговор с педагози под надслов „Съвременните деца – трудностите в общуването“ се състоя в Неврокопска епархия

Директори и учители от детски градини и училища в Гоцеделчевска духовна околия се отзоваха на поканата на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим за среща на тема: „Съвременните деца – трудностите в общуването“. 

В оживена дискусия бяха обсъдени често срещани проблеми. Учителите задаваха въпроси, споделяха опит и отправиха конкретни предложения за съвместни дейности между Неврокопска митрополия и учебните заведения, които да подпомогнат доброто развитие на детската личност. Широко обсъждане получи въпросът за въвеждането на предмета Вероучение в детските градини и училищата. През последните години многократно, при срещи и разговори с родители и учители, е поставян проблемът за трудностите в общуването между възрастните и учениците и между самите деца както в семейната, така и в училищната среда.

Младежи и девойки от трите гимназии в града също взеха участие, а някои от тях споделиха своето мнение по обсъжданата тема и зададоха въпроси, които ги вълнуват.

Митрополитът увери присъстващите, че могат да разчитат на помощ и съдействие от страна на Митрополията по всички въпроси, свързани с образованието и възпитанието на децата.

В края на срещата и домакините, и гостите подчертаха ползата от подобен род сътрудничество и заявиха желание за съвместни бъдещи инициативи.

Източник: http://pirinpress.bg/

Свързани публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 − 2 =