Средствата, събрани от кампанията „Коледна звезда“ зарадваха деца с екскурзия на море:

Три дни на Равда са прекалено кратко време за морска почивка. Но за децата от с. Беброво, общ. Елена, това са три незабравими дни на море. За тях това е неописуемо щастие: да излязат от селото, което не напускат заради ограничените финансови възможности на родителите си, да отидат до морето, да видят света извън Беброво. От няколко години деца от селото имат тази възможност благодарение на проекта „Коледна звезда“ на столичния храм „Покров Богородичен“. Тазгодишната екскурзия беше организирана със средства, събрани от продажбата на 650 коледни картички, нарисувани от децата под ръководството на техни учителки в рамките на „Коледна Звезда 2017-2018“.

Учениците и учителите от основно училище „Христо Ботев“ в с. Беброво изпратиха до организаторите на проекта благодарствено писмо, в което пишат: „Сърдечно благодарим за прекрасната тридневна екскурзия по проект „Коледна звезда“ по маршрут Беброво – Равда – Несебър и обратно. В гр. Несебър разгледахме старата част и посетихме две от красивите църкви. Много приятно беше пътуването до стария град с двуетажния автобус, откъдето се наслаждавахме на прекрасния морски пейзаж. Децата се къпаха, плуваха, строиха замъци от пясък на плажа в с. Равда. Емоциите и преживяванията бяха невероятни. Благодарим на всички, които помогнаха да се сбъдне една детска мечта!”.

Основното училище в с. Беброво се включва в инициативата за първи път през ноември 2011 г., когато децата нарисуваха общо 86 картички, част от които изключително бързо бяха продадени в Германия с помощта на доброволци от Енорийския център на столичния храм „Покров Богородичен“. Оттогава те са активни участници в проекта.

Инициативата „Коледна звезда“ е наистина уникално явление. То обединява ученици от цялата страна, които рисуват коледни картички, както и доброволци, които подпомагат проекта. Събраните средства финансират екскурзии на децата, участници в инициативата, които нямат възможност да пътуват. За много от учениците рисуването на картички е възможност да помогнат на свои връстници да преживеят незабравими дни на море или на планина.

Инициативата „Коледна звезда“ съществува от 2004 г. Тя официално стартира три месеца преди Коледа и завършва два месеца след това. Но за организаторите и участниците в нея това е целогодишен проект, който изисква постоянен ангажимент и посвещение. Затова те носят радост на децата не само по Коледа, но и през лятото.

Източник: https://dveri.bg/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 + 12 =