От септември към Софийската света митрополия започва работа новосъздаден отдел „Милосърдие и благотворителност“, воден от принципа на православното разбиране за дяконията, благотворителността и социалната дейност, се казва в съобщение на официалния сайт на Софийската митрополия.

Отделът ще работи под духовния надзор на ставрофорен иконом Ангел Ангелов, който доскоро беше протосингел на Софийския митрополит, а сега е поел отговорността на духовен надзорник на Софийска епархия.

Новият отдел ще се ръководи от Теодор Атанасов, началник на кабинета на Българския патриарх.

Основната мисия на новия отдел ще е осъществяване на връзки между Софийската митрополия и държавни, общински и неправителствени институции, организации, съюзи и др., свързани със социалната, милосърдната и благотворителната дейност, както и да организира социалните и благотворителните инициативи в епархията и между отделните енории, да ръководи и координира задачите по реализиране на социалната дейност на самата митрополия.

Епархийското ръководство на Софийска света митрополия се надява по този начин социалната и благотворителната дейност в епархията да бъде систематизирана, централизирана и подобрена.

Източник: https://www.pravoslavie.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 3 =