На официалната страница на Сливенска св. митрополия е публикувано становище по повод разпространените в училищата брошури с хомосексуално съдържание:

В края на месец февруари, 2019 година стана известно, че в 5 областни града в Република България , в т.ч. и гр. Ямбол , се разпространявала брошура с позорни и безнравствени фотоси и с аморално съдържание, пропагандиращо хомосексуализма сред учениците.

Тъй като гр. Ямбол се намира в диоцеза на Сливенска епархия, Сливенска митрополия не може да остане безразлична и безмълвна на тази антиморална хибридна агресия над деца.

Сливенска митрополия загрижена за моралните устои на православните християни и на православното християнско семейство в Епархията остро осъжда разпространителите на тази брошура сред децата и призовава Прокуратурата да се самосезира на основание чл. 155 Б , ал. 1 и ал. 2, т. 2 от Наказателния кодекс, който гласи:

– ал. 1 -„Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст, да участва или да наблюдава действителни, виртуални или симулирани полови сношения между лица от еднакъв или различен пол или похотливо показване на човешки полови органи, содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, се наказва с лишаване от свобода до пет години.”

– ал 2.т.2 –„ Чрез използване на положение на зависимост или надзор;”

В тази връзка Сливенска митрополия безрезервно одобрява публикуваното в сайта на Българската православна църква БП, и по късно свалено, Проекто- СТАНОВИЩЕ на Св. Синод, във връзка с „ Проект на Национална Стратегия за детето 2019 – 2030 година.”, което публикува в своя сайт, като Становище и на Сливенска митрополия.

Източник: http://mitropolia.sliven.net/

One Comment

  • Бистра Андреева каза:

    Към разпростиранигелиге на въпросната брошура въпросът ми е: Защо, след като целта и е образователна, фотоси те са голи и явно предизвикателни? Каква е целта на въпросната брошура – образователна или развращаваща? Да уточним, че фотоси с подобно съдържание, дори в интернет се препоръчват за лица на 18+. Как е възможно това да се допуска в училищата?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + 20 =