Кметът на Враца Калин Каменов откри кръгла маса за превенция от наркоманиите.

Инициативата се организира от общинските съвети по наркотични вещества във Враца и Благоевград, съвместно с Община Враца и Превентивно-информационния център в града.

Убеден съм, че говорейки за проблема, ще намерим и решенията. Цялата строгост на закона, трябва да бъде приложена върху тези, които разпространяват психотропни вещества и живеят на гърба на нашите деца”, заяви кметът Калин Каменов при откриването на срещата.

В рамките на форума бе прожектиран документалният филм „Началото е край“, част от Националната стратегия за борба с наркотиците, както бяха представени и презентации на теми „Пуста младост, ни се с пари, милай мамо, не купува“ и „Религиозното образование като превенция“.

Председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград – д-р Теменужка Любенова обобщи ситуацията с разпространението на наркотични вещества в България. Д-р Любенова акцентира на необходимостта цялото общество да съдейства за борба със съвременния бич, без излишно да се намесва политиката и облагодетелстване на определени социални кръгове. Координаторът на Православния информационен център на Неврокопската света митрополия – Мирела Кючукова говори за липсата на авторитети и ценности в съвременното общество и описа особеностите на съвременното семейство, тласкащи младите хора към наркотиците.

Текст и снимки: Община Враца

Източник: http://pic-blg.com/

Свързани публикации:

Да подкрепим добротворството в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine + 9 =