Религиозното образование бе представено на Кръгла маса за превенция от наркоманиите във Враца

Кметът на Враца Калин Каменов откри кръгла маса за превенция от наркоманиите.

Инициативата се организира от общинските съвети по наркотични вещества във Враца и Благоевград, съвместно с Община Враца и Превентивно-информационния център в града.

Убеден съм, че говорейки за проблема, ще намерим и решенията. Цялата строгост на закона, трябва да бъде приложена върху тези, които разпространяват психотропни вещества и живеят на гърба на нашите деца”, заяви кметът Калин Каменов при откриването на срещата.

В рамките на форума бе прожектиран документалният филм „Началото е край“, част от Националната стратегия за борба с наркотиците, както бяха представени и презентации на теми „Пуста младост, ни се с пари, милай мамо, не купува“ и „Религиозното образование като превенция“.

Председателят на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград – д-р Теменужка Любенова обобщи ситуацията с разпространението на наркотични вещества в България. Д-р Любенова акцентира на необходимостта цялото общество да съдейства за борба със съвременния бич, без излишно да се намесва политиката и облагодетелстване на определени социални кръгове. Координаторът на Православния информационен център на Неврокопската света митрополия – Мирела Кючукова говори за липсата на авторитети и ценности в съвременното общество и описа особеностите на съвременното семейство, тласкащи младите хора към наркотиците.

Текст и снимки: Община Враца

Източник: http://pic-blg.com/

Свързани публикации:

Да подкрепим добротворството в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

19 − eighteen =