Радиопредаването „Срещи с православието“ навърши една година

С  благословението на Негово Светейшество Неофит, митрополит Софийски и патриарх  Български, на 19 ноември 2016 г. започна излъчването на радиопредаването ,,Срещи с Православието“. 

Радио ,,Зорана“ в лицето на д-р Кирил Илиев, негов собственик, отдаде своя ефир да има такова православно предаване, което да запознава широката българска аудитория с истините, светините и живота на светата Православна Църква. Автор и водещ на предаването е прот. Методи Корчев, служащ в столичния храм ,,Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Г. Вашингтон“ № 47).

На 18 ноември 2017 г. бе излъчено първото юбилейно предаване по повод навършване на 1 година от пускането на предаването в ефир. В празничната програма участваха Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, ставр. ик. Ангел Ангелов и д-р Кирил Илиев.

Радиопредаването набира популярност поради своята голяма полезност и се преотстъпва вече и на други медии – радио „Bella“ (90.2 FM) в Банско, Петрич и Сандански, радио „Ритъм+“ (93,8 FM) – Кюстендил.

Честито на водещия о. Методи, на екипа и слушателите на Радио „Зорана“ и „Срещи с Православието“! Още много години плодотворно мисионерско и духовно-просветно служение в Христа – за напътстване и спасение на множество човешки души!

Аудиозапис от последното юбилейно предаване и от предишните издания на „Срещи с Православието“ можете да слушате в YouTube

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

sixteen − 9 =