За втора учебна година ученици от страната и чужбина се запознават с християнските празници и добродетели благодарение на проекта „Празник в класната стая“ на Центъра за образователни инициативи „Двери“.

Първият урок от цикъла от седем теми е посветен на Народите будители. Децата вече направиха своите първи будителски книжки, разбраха какво отличава будителите и получиха вдъхновение как и те да станат такива.

Учителите, които работят с учебните пособия, споделят, че откриват в уроците на проекта нова информация, както и нови гледни точки към познати празници и теми. „Лесно е да бъдеш будител с учебните помагала на Двери“, ни пише една преподавателка.

Някои учители използват изцяло разработените от екипа на „Двери“ уроци, други ги претворяват творчески според потребностите на своите ученици. Педагозите споделят, че намират в помагалата идеи и вдъхновение за творчество, които правят уроците вълнуващи и за децата.

За първа година „Празник в класната стая“ влезе и в клуб „Българче“ в Българското училище към посолството ни в Москва, Русия, с ръководител София Андреева. Първият урок за християнските добродетели и Народните будители се проведе на 1 ноември. „Такива материали и такива теми са ни полезни и нужни“, споделят учители и родители.

Проектът „Празник в класната стая“ на Центъра за образователни инициативи „Двери“ се провежда съвместно със Западно- и Средноевропейска епархия на БПЦ и Министерството на образованието и науката. През миналата година в него се включиха Варненска и Великопреславска и Неврокопска епархии на БПЦ.

Снимките са от заниманията в клуб „Българче“ в Българското училище към посолството ни в Москва и от 94-о СУ в София.

Източник: https://dveri.bg/

Свързани публикации:

Българчета от неделни и други училища в чужбина се включиха в проекта „Заедно по пътя на Кирил и Методий“

Изложбата с участие на българчета от неделни училища в чужбина „Заедно по пътя на Кирил и Методий“ бе открита в МОН

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + 18 =