Под надслов „С вашите два лева в дарителницата ще построим православен храм“ продължава кампанията за издигане на храм, посветен на Св. Лука Кримски в кв. Добротица, гр. Добрич.

Подновяването на кампанията анонсира отец Петър – предстоятел на Църковното настоятелство на храм „Св. Лука Кримки“ -посредством Медийна група „Добруджа“ (ТУК). Отец Петър посочи, че макар и малки даренията от по 2 лв. са по силите на всеки човек, а обединени могат да доведат до желания успешен край на светлото дело. Дарителниците във връзка с кампанията са разположени в двадесет обекта в град Добрич.

Отец Петър отправи и призив към представителите на българския бизнес, които дължат корпоративен десепроцентов денък. Законът предоставя възможността този данък да не бъде внасян в държавната хазна, а да бъде предоставен за благотворителност. Отец Петър се обърна  представителите на българския бизнес, които желаят да подкрепят каузата на храм Св. Лука Кримски в Добрич, да го направят по посочения начин и обеща, че благотворителното дело ще бъде удостоверено с необходимите документи.

До момента, благодарение на събраните 50 000 лв., е започнало изграждането на кота нула. За цялостното издигане на храма са необходими ок. 700 000 лв.

Всеки, който желае и има възможност може да подкрепи издигането на храм „Св. Лука Кримски“ чрез следните сметки:

Църковното настоятелство на храм „Св. Лука Кримки“, начело с отец Петър, се обръща към православните християни с молба за подкрепа на богоугодното дело:
IBAN: BG94CREX92601060917901, BIC: CREXBGSF, Токуда Банк

Допълнителна информация за обектите с дарителници и относно започналите строителни работи може да се открие ТУК – Храм „Св. Лука Войно-Ясенецкий“, гр. Добрич (страничка на храма във Фейсбук)

 

Свързани публикации:

Да подпомогнем изграждането на храм, посветен на Св. Лука Кримски в Добрич

Заповядайте на благотворителен концерт за построяване на храм „Св. Лука Кримски“ в Добрич

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × two =