Продължава кампанията в подкрепа на Дарина, до момента (януари, 2020 г.) не е събрана още нужната сума (от над 7100 лв.), нека довършим започнатото начинание!

Да помогнем на млада жена, която постепенно губи сили поради невъзможност да се подложи на необходимото лечение.

Дарина Василева е на 40 г. и е от Бургас, и страда от автоимунното заболяване Лупус еритематодес в кожно-ставна, неврологична, бъбречна и хематологична форма. Поради това Дарина е пенсионер по болест вече 24 години и е със 100 % намалена трудоспособност.

Заболяването на младата жена често е причина за редица други съпътстващи заболявания и здравни усложнения. В случая с Дарина особено затруднение възниква с проявата на диабет през 2006 г. Поради опасност от увреждания, новото заболяване възпрепядства приложението на стандартните лекарства за Лупус еритематодес.  При тези обстоятелствата лекуващите лекари в клиника „Св. Иван Рилски” в София препоръчват като единствена възможност лечение с медикамента „Имуновенин”. Лекарствното е скъпоструващо, не се поема от Здравната каса и необходимата сума за неговото месечно приложение възлиза на ок. 1300 лв. За да има възможност да се постигне ремисия се препоръчва курс от лечение в продължение на една година, чиято стойност надхвърля 15 000 лв. Сумата е непосилна за Дарина и тя прибягва да помощ чрез медиите и DMS кампания (ТУК). Събират се почти 4000 лв., които обаче се оказват недостатъчни за извършване на целия курс от лечение. Нямайки възможност да се лекува и доведе заболяването си до евентуална ремисия, Дарина прилага кортикостероидно лечение, от което развива остеопороза и остеомелит. Отслабената от остеопорозата костна система довежда да здравни усложнения с гръбначни прешлени, поради което Дарина е принудена през повечето време да се придвижва с инвалинда количка.

Тя и нейният възрастен баща се издържат чрез пенсиите, които получават, но наемът и консумативите, както и възникващи различни здравни усложения, не им позволяват да спестяват за лечението. Съвсем наскоро Дарина трябваше да се подложи на спешна очна операция, за което бяха употребени почти всички оставащи средства в дарителската сметка. Младата жена, заедно със своя баща, често може са бъде видяна при храм „Св. Успение Богородично” в Бургас, където разчита на помощ от добросърдечни хора.

Дарина моли за възможност да се бори със своето заболяване и би била благодарна за всяка помощ. Всеки, който има възможност да помогне, може да го стори на следната сметка:

IBAN:BG96RZBB91551004033025

BIC: RZBBBGS

Райфайзенбанк, титуляр Дарина Василева

Тел. за контакт: 0883 588 444 (Дарина Василева)

Страничка за помощ на Дарина във ФейсбукТУК

 

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани непосредствено от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Към случая на Дарина ни насочи Иван Стоянов (ТУК), който спомогна и за контакта с нуждаещата се жена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 1 =