Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийска св. митрополия, присъства на представянето и  благослови Училищата в полза на семейството.

На 9 ноември 2018 г., от 18:30 ч. в Енорийския център при столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ се състоя представянето на новото издание на инициативите на млади православни християни „Училище за семейни“ и „Училище за предбрачна подготовка“.

Залата на Енорийския център бе почти пълна. Специален гост бе Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп, викарий на Софийска св. митрополия. Епископ Поликарп пристигна, за да благослови втората проява на Училищата в подкрепа на семейните отношения и да присъства на тяхното представяне. Други скъпи гости бяха отец Христо от храм „Св. Дух“ и отец Сергей от храм „Св. Великомъченик Мина“ в кв. Модерно предградие.

Организаторите споделиха своята мотивация за създаването на Училищата и очертаха ползата от тяхната поява. Своя опит от предходната година споделиха и някои от участниците в миналогодишното издание на инициативите. Основният лектор и водещата на срещите, семейният консултант и богослов презвитера Зоя Димитрова също представи мероприятието. За разлика от предходната година, този път то е обогатено и с допълнителни прояви като чести беседи със свещеници, богослови, поклоннически пътувания и евентуално християнско кино.

В края на проявата тримата свещенослужители и всички присъстващи отправиха молитва за Божие благословение и успех.

Училищата за отворени за всички желаещи. Записването ще продължи до края на месец ноември и се осъществява с попълването на Апликационна форма – за Училище за предбрачна подготовка и за Училище за семейни.

За допълнителна информация: тел. 0884 701 249.

Началото на сбирките и проявите ще бъде поставено на 2 декември.

Свързани публикации:

За втори път се откриват Православни училища в подкрепа на брака и семейните отношения

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − three =