На 22 ноември в гр. Септември се проведе традиционният благотворителен концерт под надслов „Деца помагат на деца“ по случай  големия християнски празник Въведение Богородично и Деня на християнското семейство и младеж. 

Организатори на концерта бяха храм „Св. свщмчк Харалампий“, НЧ „Отец Паисий 1910 г.“ и Общински театър „Възраждане“ – гр. Септември. Сред гостите на събитието бяха Константийският епископ Яков, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия, прот. Йордан Василев, прот. Боян Кочев, народният представител г-жа Даниела Малешкова, кметът на община Септември г-н  Марин Рачев, зам.-кметът инж. Явор Митев, председателят на Общинския съвет г-н Кирил Тодорин и общественици.

Концертът започна с благословението на Константийския епископ Яков, който в своето слово напомни основни Божии заповеди – да обичаме Бога и да не вършим на другите това, което на нас не искаме да вършат. Владиката призова да правим добрини и дела на християнска любов. Преди началото на изпълненията епископ Яков връчи грамоти на двама второкласници от Септември – Йордан Митров и Никол Ковачева, носители на награди от конкурса „Въведение Богородично”, организиран от Пловдивска света митрополия.

Над  2 часа зрителите се наслаждаваха на прекрасните изпълнения на децата от детска градина „Приказно вълшебство”, ученици от СУ „Христо Ботев”, изучаващи религия и от клуб „Християнско изкуство” при ЦПЛР – Детски комплекс, детска градина „Приказни герои”, народната певицата Деси Николова, фолклорни групи за песни и танци и певецът Светослав Стойчев.

Събраните средства от концерта бяха предназаначени за 11-годишния Стоян Генчев от Септември. Детето е с тежката диагноза – страда от детска церебрална парализа и се нуждае от постоянни медицински грижи, лечение и рехабилитация. Събраната сума, възлизаща на 3735 лв. бе връчена на бащата на болното момче, който от сърце благодари на всички и пожела да няма болни деца.

Източник: http://www.plovdivskamitropolia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 5 =