На 27 юни (сряда) от 18.30 ч. в Камерната зала на Младежкия театър „Николай Бинев“ ще се състои премиерата на книгата „Дядо Добри – светецът от Байлово” от журналиста Борислав Радославов, издание на „Сиела“.

Организаторите на събитието отбелязват, че премиерата ще има благотворителен характер – 20 % от всяка закупена книга ще бъдат дарени за поставянето на паметник на дядо Добри пред патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски”.

Модератор на събитието ще бъде Александър Кръстев (създател на най-големия сайт за книги и четене у нас „Аз чета”). Книгата ще бъде представена от автора Борислав Радославов и от вдъхновения от дядо Добри Сунай Ремзи. Специални гости на събитието ще бъдат Тивериополският епископ Тихон (предстоятел на „Св. Александър Невски” в годините 2009-2015, по времето на най-активния период на събиране на милостиня на дядо Добри; епископ Тихон отслужи опелото на дядо Добри) и виртуозите от квартет „Светоглас”.

„В следващите страници са събрани историите на най-близките хора, които в продължение на 30 годи­ни крепят и доизграждат светлия образ на светеца от Байлово, както завинаги столетникът ще остане в умовете и сърцата на хората. Цонка Панталеева е неговото второ „Аз“. Трийсет години не е говорила никъде и пред никого за тайната ѝ завера с дядо До­бри. Тя спази неговите заръки пред никой нищо да не казва. Десетки хиляди минаваха всеки ден през ръце­те ѝ, но тя не си опари ръцете да прибере за себе си нито една стотинка“, се казва в анонса на изданието.

Борислав Радославов е журналист във вестник „България днес“ и автор на книгата „Най-страшните български убийци. Изповеди от килията“ (2017) заедно с фотожурналиста Борислав Трошев , както и съавтор на изданието „Лечителите на България – съвети, рецепти, контакти“ (2015).

Екипът на Православие.БГ тепърва предстои да се запознае със съдържанието на новата книга – очаквайте отзиви за изданието!

Източник: https://www.pravoslavie.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen + six =