Приключила инициатива.

На 14.09.2018 г. (петък) в столичната ателие-книжарница “Къща за птици” ще се проведе благотворително събитие, което може да зарадва деца и родители преди първия учебен ден.

В духа на минимализма като контрапункт на консуматорската ненаситност и излишество, ни се иска за един ден „Къща за птици“ да стане пространство за споделяне на дрехи, книги, раници, учебници, ученически пособия и… незабравими спомени за първия учебен ден.

Ако сте родители на деца в училищна възраст, организаторите ви предлагат да донесете в книжарницата вещи за училище, които няма да ползвате и са с добро качество. И ако имате късмет – да си изберете и вземете на символична цена такива, които ще ви свършат работа или ще харесат повече на вашето дете.

Средствата от събитието ще бъдат дарени за подкрепа на инициативи и събития със свободен достъп, които се организират в „Къща за птици”.

Заповядайте при нас от 14.00 до 19.30 ч. Изискването е дрехите и предметите да са запазени, чисти и добре изглеждащи. Аксесоари и обувки също ще се приемат. Можете да доведете децата. Ще има музика, плодове и лакомства за тях, и чаша вино за родителите. Освен това, на този ден великолепните детски книги на любимото издателство „РИБКА“ ще се продават с 10% отстъпка.

Няма ограничение за броя на вещите, които ще донесете или придобиете. Единственото условие е да са с добро качество.

Целта на размяната не е търговска. Предвидена е символична цена за всеки артикул. Тя е 2 лв. и ще бъде използвана за подкрепа на събитията в книжарницата, които се организират на доброволни начала и без заплащане от участниците.

След събитието вещите, които не сте харесали, ще бъдат дарени за благотворителност на децата от кампанията “Виждам те” и в столични храмове.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Връзка към събитието във фейсбук;

Ателие-книжарница Къща за птици.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × four =