В деня, който Св. Църква празнува паметта на Св. Игнатий Богоносец – Игнажден (20 декември), от 19:30 часа в Читалището на ул. Лавале №11 в София ще се състои представяне на списание „Вяра, род, език“.

През месец юни, 2018 г. бе обявена инициативата на Сдружение АБВГД за появата на ел. списание за христолюбива и родолюбива просвета. Изданието се обръщаше към своите бъдещи читатели с молба за активно участие с материали (статии, разкази, снимки, рисунки, народно творчество и др.) по духовно-нравствени въпроси, актуални въпроси културно-просветния живот в рамките на БПЦ, българска история, култура и народно творчество и др. Страничката на Дякония с радост се включи в разпространението на инициативата.

През месец септември, с благословението на Ловчански митрополит Гавриил, ел. вариант на списанието бе факт, а месец по-късно се появи и безплатното книжно издание. Благодарение на всички дарители и спомоществователи, „Вяра, род, език“ достигна до много православни християни и други читатели из цялата страна и сред българските общности в Мюнхен и Молдова.

Повече информация за инициативата, за нейните цели и особено за възможността за участие в бъдещите издания на читатели от цялата страна ще споделят основният организатор Пламен Михайлов и младият журналист и писател, и автор на част от материалите в първия брой, Ангел Иванов.

Заповядайте на 20 декември, Игнажден, в софийското Читалище на ул. Лавале №11 от 19:30 ч.

Събитието във Фейсбук

Свързани публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 + 2 =