На 11 февруари Неделното училище в храм „Рождество Христово“ в ж.к. Младост беше домакин на представянето на компактдиска „В православната вера да пребъдем“ и списанието „Малки Слънчогледи“, издадени от община Кюстендил и с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Продуцент е д-р Ивелина Николова. Изпълнител на тропарите е иконом Кирил Попов и псалтът Калин Кирилов. Българските народни песни са в изпълнение на свещеник Андон Петров, Калин Кирилов, Ивелина Николова и Цветелина Велева.

На тържеството присъстваха също децата от православен детски център „Св. Йоан Златоуст“ и дом за сираци „Св. Николай“ при манастир „Св. Троица“, с. Нови хан.

Пред повече от 50 деца д-р Ивелина Николова показа как дискът може да бъде полезен в уроците. Тя беше подготвила три игри за децата, свързани с песни от компактдиска, които можете да видите във видеото.

Музиката кара децата да слушат по-внимателно и да запомнят по-добре. Това се доказа по време на веселите игри, в които се включиха и учителите Велина Андонова и Марта Георгиева и послушница Марта.

Подаръците в края на празника бяха повече от заслужени, а безбройните усмивките на децата – подарък за учителите и родителите.

Дискът се продава в храмовете: „Св. Неделя“, „Св. София“, „Рождество Христово“ в ж.к. Младост, „Св. Георги Победоносец“ на бул. „Св. патр. Евтимий“, църковната книжарница на „Цар Самуил“ 11 и книжарница „Лествица“. Онлайн може да го поръчате ТУК.

Видеозаписи от срещата може да намерите на сайта на „Вероучение“.

По материали на „Вероучение за учители и ученици“

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fifteen + 18 =