В училищата на Благоевград се провеждат превантивни беседи на тема: „Нови форми на зависимости и психически манипулации сред младежите“:

Инициативата е на Центъра за проучване на нови религиозни движения в София, които активно работят в областта на проучване и превенция на сектанството. Партньор в провеждане на срещите сред подрастващите е Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград с подкрепата на Регионалното управление на образованието в Благоевград.
Беседите са насочени към ученици от средните и горни курсове на обучение и целят да информират младежите за опасните религиозни движения и начините да се предпазят от тяхната вербовка. Първата разглеждана тема е „Най-опасните секти в историята“ и представя на учениците кратка история на 10 най-опасни секти, довели до много човешки жертви.
В седмицата преди Рождество Христово, активно се включиха ученици от шестите и седмите класове на VIII СУ “Арсени Костенцев“, организирани от педагогическия съветник г-жа Жулиета Думбанова, които бяха заинтригувани от представената презентация и зададоха множество въпроси по темата.

Източник: http://pic-blg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × four =