Православният информационен център на Неврокопска св. митрополия навърши 10 години

На 17 февруари 2019 година Православният информационен център на Неврокопска света митрополия отбеляза своя десети рожден ден.

По традиция Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим отслужи водосвет и молебен, а в съслужение с него бяха свещеник Светослав Кючуков и дякон Георги Кацаров. Децата от курсовете към Православния център поздравиха гостите с изпълнение на празнични тропари и молитви, а след това всички получиха десетия брой на вестник „Кандилце“, издаван от младежкия журналистически клуб към центъра.

Десетки бяха присъстващите, които уважиха събитието и споделиха радостта от празника, а митрополит Серафим се обърна с поздрав и благослов, като благодари на Бога за изминалите десет години. Изрази признателност към свещениците, координаторите, сътрудниците, приятелите и всички, които подпомагат дейността на центъра. Сподели радостта си от основаването на Православния информационен център и неговото присъствие и утвърждаване в духовния и обществен живот на епархията и страната ни, като пожела още много рождени дни.

В края по традиция децата имаха възможност да духнат свещичките на тортата и всички вкусиха от почерпката, приготвена от доброволци.

Православният информационен център на Неврокопска света митрополия е създаден през 2009 година с благословението на приснопаметния Неврокопски митрополит Натанаил. Той е продължение на активната просветна и социална дейност на Неврокопска света митрополия, като целта му е да подпомага духовния живот на хората. В центъра се реализират дейности, които обхващат всички възрасти в три направления: информационна, организационна и образователно-просветна. В него може да намерите богата книжарница с православни издания, икони и църковна утвар. Към момента има сформирани курсове по източно-църковно пеене, иконопис, журналистика и неделно училище. Приемат се и нови желаещи курсисти като таксите се поемат от Неврокопска света митрополия.

Източник: http://pic-blg.com/

Свързани публикации:

Да подкрепим добротворството в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия.

Стартира нова учебна година в Православния информационен център към Неврокопска св. митрополия

Курсът за източно-църковно пеене към Православния информационен център в Благоевград открива детска група за начинаещи

Заповядайте на благотворителна работилница и базар на Православния информационен център на Неврокопска епархия

Благотворителна инициатива „Приятели, наши връстници гладуват. Нека спрем това“

Девет години добротворство в Православния информационен център към Неврокопската св. митрополия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

19 + 5 =