Медии от района на гр. Велико Търново съобщиха, че православната фондация „Дякония и мисия“ е доставила помощ в прюта на отец Иван в Нови хан.

Пред радио Велико Търново с гл. ас. д-р Стефка Кънчева, преподавател в Богословския факулте на ВТУ и  председател на фондация „Дякония и мисия”, е пояснила, че предоставената помощ включва трайни хранителни продукти – олио, захар, консерви, както и обувки – детски и за възрастни, домашен текстил.

Д-р Кънчева споделя още, че продуктите са събрани и доставени в Нови хан благодарение на десетките отзовали се на молбата за помощ хора във Велико Търново и Габрово, подкрепата на енорията при храм „Възкресение Христово” в старата столица и дарения на пенсиотерите от  клуб „Оптимист” в Килифарево и студенти от Богословския факултет на ВТУ. Фондация „Дякония и мисия ще се опита да окаже и доброволческа подкрепа, според силите си, при изграждането на на медицинския център към дома на отец Иван, за който вече са дарени строителни материали и апаратура.

Помощта, оказана на отец Иван и подетото от него светло дело е само част от разнообразната социална ангажираност на православната фондация „Дякония и мисия“. Важен акцент в нея е работата на доброволци с възрастни и самотни хора, на които се предлага топлота, беседи на интересни теми и помощ, събирана посредством дарителски кампании. Друга важна част от дейността на фондацията са поклонническите пътувания, младежките лагери и съпричастността към инициативата за благовестие сред лишените от свобода „Пътешествието на затворника“.

Една от последните инициативи е кампанията „От сърце – за протегнати ръце“ (ТУК), която включва изработване и даряване на картички и сувенирни изделия, които се продават в подкрепа за мероприятията с възрастни и самотни хора. Изготвените изделия могат да се закупят в книжарницата на Ректората във ВТУ.

Заглавна снимка: https://offnews.bg/

Свързани публикации:

Можем да подкрепим приюта на отец Иван с храни, обувки, дърва за огрев, средства за ток и доброволчески труд

Социална доброволческа инициатива на православната Фондация „Дякония и мисия“

Възможност – фондация „Дякония и мисия“ предлага пет безплатни места на студентите-богослови от ВТУ за поклонническо пътуване

За втора година фондация „Дякония и мисия“ проведе международен младежки лагер

Покана за среща с доброволци по социални дейности на Сдружение ТЕОСИС и лекция за Св. Писание и богослужението в Църквата

Социално служение (Дякония) в Дома за стари хора „Венета Ботева“ във Велико Търново

Благотворителната кампания „Пасхална радост“ подкрепи над 50 нуждаещи се

Първите помощи от кампанията „Имам нужда от теб“ ще бъдат раздадени на 1 март

Проведе се обучението на доброволците по програма „Пътешествието на затворника“

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × five =