През 2018 г. сайтът Дякония.БГ (платформа за православна благотворителност и социална дейност) събра почти два пъти по-голяма сума за подпомагане на нуждаещи се в рамките на кампанията “Виждам те” на фондация “Покров Богородичен” в сравнение с 2017 г. От 13 653 лв, събрани през 2017 г., даренията са нараснали на 20 135 лв, които физически лица и фирми са дарили за кампаниите, обявени на сайта през 2018 г. Всички събрани суми са били раздавани на нуждаещите се всеки месец, като десетки хора и семейства в нужда са получили целева финансова помощ. 

През сайта Дякония.БГ се обявяват както социални, така и образователни и други каузи, свързани с Православната църква – набиране на средства за издаване на книги, за възстановяване и ремонт на храмове и други.

От втората половина на 2019 г. сайтът ще премине на самофинансиране. Можете да подпомогнете дейността му, като в основанието за дарението си отбележите “за Дякония.БГ” – така ще можем да покрием разходите, свързани с банковите преводи на даренията (досега те се покриваха изцяло от фондация “Покров Богородичен”), както и разходи, свързани с популяризацията на каузите и достигането на апелите до повече хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + 3 =