Поклонническо-просветният център „Св. Йоан Рилски“ вече има собствен сайт. Страницата можете да намерите на адрес http://poklonnik.bg.

Тук може да се намери подробна информация за дейността на центъра, маршрути на поклонническите пътувания, също – информация за енорийски събития, както и много снимков материал.

Поклонническо-просветният център към Софийската света митрополия е учреден на 05.07.2016 г. лично от Негово Светейшество патриарх Неофит в качеството му на Софийски Митрополит. Членове на Управителния съвет са свещ. д-р Петър Симеонов, доц. д-р Павел Павлов, д-р Александър Георгиев, Даниел Николов и свещ. Стилиян Табаков, който е председател на съвета. Именно членовете на УС са носители на идеята за създаване на ППЦ.

Поклоническо-просветният център към Софийска митрополия бе учреден с основната мисия – като използва формата на поклонничеството, да съдейства на енориашите за пълноценното им и действено утвърждаване във вярата и православните ценности, а също да бъде в полза на новоначалните да придобият истинно знание и да напредват в подвига на добродетелите. Средство за изпълнението на тази цел е създаването на структура, която да подпомага енориите и енориашите в организирането и развитието на православни поклоннически събития в страната и чужбина, детски лагери-училища, конференции, фестивали и други инициативи. ППЦ има за задача да популяризира поклонничеството като подвиг пред Бога. Друга задача е да подпомага поклонниците от другите сестри Църкви, които идват на поклонение в България, както и да популяризира българските светини, паметници на културата и изкуството сред чуждестранните посетители. ППЦ има също така за задача да взаимодейства с Министерството на туризма за организирането на курсове за водачи (гидове) на поклоннически групи.

Източник: http://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 + 4 =