От 31 юли, ден преди началото на поклонническия поход „Рилският чудотворец“, стартира официален сайт на инициативата.

През 2019 г. се изпълват десет години от започването на поклонническия път, който води православните християни от столичния храм „Св. София“ до Рилската св. обител.
Всяка година походът тръгва на 1-ви август и свършва на 6-ти август – Преображение. Ознаменува символично пътя, по който чудотворните мощи на св. Йоан Рилски са преминали от София до Рилската св. обител.

В новия сайт ще може да се запознаете както с организаторите на поклонническия път, така и с любопитни истории около шестдневното духовно пътешествие. За св. Йоан Рилски, както и за маршрута, по който традиционно походът минава, също ще може да прочетете в официалния сайт – http://www.rilskipoklonnik.bg.

В утрешния ден от старинния храм „Св. София“ над 200 души ще се отправят по стръмните пътеки на Витоша, Верила и Рила, за да достигнат до дворите на дома на св. преподобен отец Йоан Рилски Чудотворец.

По-долу ще може да видите и снимки, публикувани на официалния сайт на Св. Синод от похода „Рилския чудотворец“.

Текст: Ангел Карадаков
Снимки: Весела Игнатова, Кирил Георгиев

Източник и галерия: https://bg-patriarshia.bg/

Свързани публикации:

Да се включим в Националния поклоннически поход „Светият път”, посветен на Св. Йоан Рилски

Провежда се Национален конкурс „Светият път – 550 г. от връщане мощите на св. Йоан Рилски от Търново в Рилския манастир“ за есе, снимка и отличителен знак

Поклонническо-просветният център „Св. Йоан Рилски“ вече има собствен сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + 10 =