Покана: на 24 септември ще се проведе Методически клас по „Вероучение“ и „Религия-християнство“за преподаватели в Руското подворие „Св. Николай Мирликийски“:

Руското подворие „Св. Николай Мирликийски“ в София организира значима двудневна образователна проява, която ни запознава с уникалния напредък на Руската православна църква в областта на обучението по „Основи на православната култура“ и по „Закон Божий“ в Русия и в задграничните й епархии. Същевременно това е и безценна възможност за българските преподаватели по „Вероучение“ и по „Религия-Християнство“ да разширят методическата си култура.

Гост-лектор е дякон Иля Кокин, дългогодишен водещ на предавания на ТВ образователен проект „Радост моя“, автор на множество учебни пособия, преподавател и активен съратник в духовно-образователната дейност на РПЦ.

В събота, 23 септември, в Руския културно-информационен център се състоя презентация на учебното пособие «Животът и учението на Господ Иисус Христос», водена от автора – дякон Иля Кокин. Програмата включи:

– Презентация на мултимедийни учебни пособия на телевизионния канал «Радость моя»;

– Презентация на книгата «Свещена история: от Адам до мен»;

– Презентация на учебно-методическия комплект «Животът и учението на Господ Иисус Христос».

За 24 септември Руското подворие на Московския и на цяла Русия патриарх в София отправя любезна покана към всички заинтересовани преподаватели да се включат в методическия клас, който ще се състои от 12,00 ч. отново в Малката зала на РКИЦ, на ул. „Шипка“ № 34 в София. Занятията пак ще бъдат проведени от д-ра по богословие и културология дякон Иля Кокин, който е член на Съюза на московските писатели и трикратен победител в конкурса в сферата на православната педагогика «За нравствения подвиг на учителя».

Методическият клас включва:

– Семинар за методиката на преподаване на „Закон Божий“;

– Мастър-клас: урок на тема «Видимият и невидимият свят. Чудото. Молитвата» (по материали от мултимедийното пособие «Път към Храма», победител в конкурса «За нравствения подвиг на учителя»`2013);

– Кратка презентация на учебни пособия.

Проявата се провежда в особено удачен момент – в навечерието на откриването на новата учебна година по Православие в църковните и светските училища. Налице е и възможност за поръчване и закупуване на учебните пособия.

Начало: 12,00 ч. (неделя, 24 септември 2017 г.).

Уважаеми преподаватели, родители, деца, заповядайте!

ЗА ЕДНА ОЩЕ ПО-ВДЪХНОВЕНА И УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА ПО ПЪТЯ КЪМ ХРАМА И СПАСЕНИЕТО В ХРИСТА!

Текст: Десислава Панайотова
Снимки: РПЦ

Източник: http://www.bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + fifteen =