Фондация „Дякония и мисия“ организира посещение в Русе, по покана на сдружение ТЕОСИС на 19 октомври 2019 г. (събота).

Ще бъдем на св. Литургия за празника на св. Йоан Рилски и ще се срещнем с доброволците на сдружение ТЕОСИС, ще имаме възможност да споделим опит и да научим повече един за друг и за работата с нуждаещи се хора.

По покана на сдружението гл. ас. д-р Стефка Кънчева – преподавател по Стар Завет в Православния богословски факултет, ще изнесе беседа, посветена на Писанието в богослужението на Църквата.

В програмата на посещението е включено и посещение на Дома за деца, лишени от родителски грижи „Св. Йоан Рилски“ в русенското село Брестовица, където ще имаме възможност да научим повече за работата на доброволците от сдружението.

Сдружение ТЕОСИС е неправителствена организация в обществена полза и насочва усилия предимно в обучителни програми за деца и младежи за духовно образование и израстване, за социално подпомагане на нуждаещите се. В дейностите се включват хора от общността и с общи усилия в Русе има Неделно училище, което функционира от четири години, като придобива по-голяма популярност и всяка есен в групата се добавят нови деца. Особено внимание се отделя на възрастните хора, които са болни и живеят самотно, както и младежите без родители от дома в с. Брестовица.

От няколко години екипът на организацията и доброволци правят ежеседмични срещи с възрастните хора и младежите, за да привнесат повече радост в ежедневието им, да помогнат за повишаване на самочувствието и да ги подкрепят в изпълнение на домашните им задължения.

Пътуването е безплатно за доброволци на фондация „Дякония и мисия“. Моля, ако имате желание да участвате в пътуването, свържете се с нас на електронната ни поща: diakonia_mission@abv.bg или на телефон 0886 531753. Срок за записване: 13 октомври 2019 г.

В случай, че останат места, можете да се включите в пътуването на цена от 10 лв. и така да подкрепите дяконийната (социалната) ни дейност!

Източник: https://diakoniamission.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 − seven =