Приключила кампания.

Да помогнем на младия Янислав Ненов, син на свещеника Кръстьо Ненов, служещ в храма „Св. Йоан Предтеча” в село Карабунар, да получи необходимата му шестмесечна рехабилитация, за да може да ходи свободно отново.

Приятели и близки на 25-годишния Янислав Ненов от Пазарджик търсят подкрепа за неговото лечение.

Младият мъж страда от остра възпалителна демиелинизираща полирадикулоневропатия (т.нар. Синдром на Гилен-Баре) и се нуждае от продължителна рехабилитация и лечение.

В края на август 2016 г. Янислав почувствал остра слабост в горните и долните крайници, която го довежда до пълно обездвижване и нетрудоспособност. Първоначалното лечение по спешност е проведено в неврологичното отделение на Университетска болница „Пълмед” в Пловдив, където след задълбочени изследвания му поставят въпросната диагноза.

Радостното е, че лекарите дават обнадеждаващи прогнози за стабилизиране и подобрение на състоянието на Янислав, за което обаче е нужна продължителна активна болнична рехабилитация в рамките на поне шест месеца. За жалост, НЗОК поема само 7 дни престой в болница за рехабилитация, което е крайно недостатъчно за неговото заболяване и състояние. След първоначалната проведена рехабилитация в санаториум на МВР в Хисаря. Янислав се движи с проходилка и с чужда помощ.

Янислав е син на свещеника Кръстьо Ненов, служещ в храма „Св. Йоан Предтеча” в село Карабунар. Брат му Николай е завършил Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски” и в момента е студент в Богословския факултет на СУ.

За семейството му е непосилно финансово да поеме самостоятелно лечението на Янислав, тъй като в санаториума цената за ден престой и лечение е 28 лв. Майка му е в неплатен отпуск, за да може денонощно да се грижи за своя син.

Необходимата сума за провеждане на пълен първи курс на рехабилитация възлиза на около 6000 лева.

Ако искате да подкрепите Янислав, можете да изпратите финансова помощ на дарителската банкова сметка:

УниКредит Булбанк
IBAN: BG27 UNCR70001522763590
BIC: UNCRBGSF

Източник: http://www.pravoslavie.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 5 =