Приключила кампания.

В деня, в който се чества паметта на св. Николай Мирликийски (06.12.2017 г.) Сдружение „АБВГД“ съвместно с настоятелството на столичния храм „Успение Богородично“ в кв. Обеля и групата „Православна младеж“ стартират просветителската инициатива „Подари вяра“! Включваме се в призива с надежда да достигне до повече православни християни.
Ето как инициаторите описват своята идея:

Проблемите:
1. Въпреки че са кръстени, мнозинството от българите не посещават редовно богослуженията не виждат смисъл от Светите тайнства.

2. Посещаващите богослуженията често не знаят как правилно да се държат в храма, не разбират какви свещенодействия се извършват по това време и защо.

3. Пристъпващите към Светите тайнства Кръщение, Миропомазание и Венчание в повечето случаи го правят само „по традиция“ или от суеверие, без да съзнават дълбоката същност на ритуала, голямата отговорност на съпрузите, кръстника и кръщавания, както и духовната необходимост от Изповед и Причастие.

Идеята:

Чрез събиране на минимални дарения да подпомогнем духовното израстване на младите християни и на пристъпващите към Светите тайнства като им подарим книга с основите на православната вяра и богослужение или със слова за живота на по-значимите български и общоправославни светии.

Как да се включа:
Под избраната от теб книга според възможностите си посочи стойност на дарението (най-малко – цената на съответната книга), след което натисни бутона „ПОДАРИ КНИГАТА!“ Преводът можеш да направиш чрез системата на ePay – с дебитна карта, по банков път или в офисите на Easypay. Ние, заедно със служителите в храм „Успение Богородично“ и по благословение на предстоятеля отец Иван ще закупим и подарим избраната от теб книга на пристъпващите към Свето тайнство Кръщение и Венчание, на посещаващите вероучение или на проявилите интерес деца в учебните заведения.

Всеки, който има възможност и желание да се включи може да открие Списък на книгите и Бутон за дарение тук. На същата страница ще бъде публикуван и отчет за даренията.

Източник: https://abvgd.eu.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

thirteen − 9 =