С патриаршеска благословия и съгласие, и с подкрепата на игумения Серафима, върху собственост на Драгалевския манастир „Успение Богородично“ ще бъдат построени две общински училища:

Столичният кмет Йорданка Фандъкова посети днес Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, за да обсъди с него инициативата на Столичната община да изгради две общински училища на църковни имоти, собственост на Драгалевския манастир. Йорданка Фандъкова благодари на патриарх Неофит за разбирането, както и на игуменката на Драгалевския манастир сестра Серафима, която също присъства на срещата. Столичният кмет написа в своя профил във фейсбук следното:

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит даде благословията си за изграждане на две училища на църковни имоти. Голямото ни желание е да изградим училища за кв. „Манастирски ливади-изток“, „Кръстова вада“ и „Витоша ВЕЦ-Симеоново“. Единствените свободни терени, на които това може да са случи, са собственост на Драгалевския манастир. Благодарна съм на сестра Серафима, игуменка на Драгалевския манастир, която от самото начало подкрепи идеята ни, както и на кметовете на Район „Лозенец” СО“ г-н Дреков и на район „Триадица“ инж. Терзиев. Предстои Светият синод да разгледа предложението ни, след което ще започнем с проектиране и строителството. Обединихме се около идеята в двете училища религията да бъде свободно избираем предмет и всички родители, които желаят, ще могат да запишат децата си„.

Източник: https://dveri.bg/;

Страница на Драгалевски манастир „Успение Богородично“ в интернет;

Заглавна снимка: http://www.bg-patriarshia.bg/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + 13 =