За втора поредна година в Българския парламент място намери благотворителната изложба организирана от Културно-просветния отдел при Св. Синод на Българската православна църква, част от кампанията „Деца рисуват за деца“.

Експозицията е в подкрепа на всички онкоболните деца у нас и бе подкрепена от председателя на Народното събрание и от народни представители.

„Организирането на благотворителни изложби не е чуждо на българския парламент, а дори можем да кажем, че е традиция. Нека да подкрепим усилията на малките, които чрез изкуството дават своята лепта в подкрепа на болните и страдащите“, заяви председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, на откриването на изложбата, която се състоя днес.

Ловчанският митрополит Гавриил, който е и ръководител на Културно-просветния отдел при Св. Синод, сподели, че и „ние днес, както мъдреците, искаме да донесем на родилия се Богомладенец – това е дарът на милосърдието, защото това, което правим, с огромната помощ на Народното събрание, но и на г-н Красимир Велчев, се стараем да научим едни деца на милосърдие и любов към други като тях, но болни и безпомощни, а на болните да им дадем да разберат, че те не са сами“.

Това е вторият етап от благотворителната кампания „Деца рисуват за деца“-2018 на Българската православна църква, която предлага възможност за закупуване на творбите-лауреати на синодалния конкурс“Възкресение Христово“ с цел събиране на средства и даряване на медицинска апаратура на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ” – София.

Инициативи като тази са повод да помислим и повече за другия и приложим и на дело християнското милосърдие и братолюбие, се съгласиха присъстващите и участниците в благотворителното мероприятие.

Събитието бе излъчено и на живо в официалната страница на Св. Синод – https://www.facebook.com/1832220050379133/videos/317251179118801/

Продължава набирането на средства за онкоболните деца. За всички, които искат да помогнат на децата, лекуващи се в ИСУЛ, сметката е:

„УниКредит Булбанк“ – клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ „ДЕЦА РИСУВАТ ЗАДЕЦА“

https://www.youtube.com/watch?v=XxwlG5iEoD8

Текст, снимки и видео: Ангел Карадаков

Източник и галерия: http://www.bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

fourteen + 8 =