Освещаване на нов енорийски дом на православното братство при храм „Св. Пророк Илия“, съвместяващ доброволческа кухня за нуждаещи се.

На 8 януари 2017 г. педстоятелят на храма протойерей Емилиян Костадинов в съслужение с протойерей Димитър Москов извършиха освещаване на новия енорийски дом на Братството при храма.

Началото на дейностите бе положено на 21-и ноември 1999 година – преди 17 години. Освен кухнята за бедни, Братството стопанисваше църковен магазин и Библиотеката към храма. През всичките тези 17 години беше особено трудно на неделното готвене – зима и лете под навеса на задния църковен двор.
На 7-ми април 2016 г., с благословението на отец Емилиян и отец Димитър, започнахме кампания по събиране на средства за преустройството на пространството под навес в топло помещение, вклюващо в подходящ ансамбъл хранителен склад, кухня и зала за енорийски дейности.
Залата, извън неделните дежурства, ще се ползва за работа с деца и възрастни, провеждане на вероучение, беседи и благотворителни акции.
40 000 лева дарихте много от вас. За нас ценен е както преводът на 9,80 лв. от 13.12.2016 г., така и двата превода от по 5 000 лева от Фондация „Комунитас” и фирма „Пилко” ООД.

Ремонтът беше изпълнен семпло, по-най евтиния възможен начин. Фирмата-строител „КММ-Инженеринг” изпълни проекта лесно и безпроблемно. Подариха ни врати, прозорци, чешми и храна за нуждаещите се.
Управителят на фирма „СТЕТО” – Мартин Лалев, ни дари обзавеждане за помещението.
Дълбок поклон на всички дарители, строители и доброволци! А ние обещаваме да продължим делото и да го направим достойно за Христовата Църква и за българския род!

Източник и снимки: http://svetiilia.bg/

Добротворство: Кухня за бедни и нуждаещи се към храм „Св. пророк Илия“, кв. Дружба 2, София

Да подпомогнем завършването на храм „Св. Благовещение“ в кв. Дружба 2, София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nineteen − 12 =