Тази година Центърът за образователни инициативи Двери, съвместно със седем епархии на БПЦ и Рилската св. обител, издаде образователни картички за празниците Благовещение и Възкресение Христово. Те разказват на малките ученици за същността на двата празника.

Благодарение на ръководствата на Софийска, Варненско-великопреславска, Неврокопска, Русенска, Врачанска, Видинска и Западно- и Средноевропейска епархия, както и на Рилската св. обител, картичките ще достигнат до близо 20 хиляди деца в страната и в българските училища и църковни общини в Западна Европа.

Учителите в съответните епархии могат да се обръщат към канцелариите на митрополиите, за да се снабдят с изданията. В София учителите могат да свържат с Духовно-просветен и катехизаторски отдел на Софийска митрополия на телефон 0878 629 702 (Ангел Младенов).

За поръчки и информация можете да се обръщате и към екипа на Двери на адрес: redaktori@dveribg.net или на тел. 0887 964 671.

Изданието, посветено на Благовещение, се превръща в поздравителна картичка, в която децата могат да изразят своята любов и признателност към своите майки и да им поднесат 3D цвете.

Картичката, посветена на Великден, се превръща в книжка, която разказва на учениците за Страстната седмица и Възкресение Христово.

 

 

 

 

 

 

Източник: https://www.verouchenie.com/

Заглавна снимка: http://dveri.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × four =