На 1 октомври за двадесета поредна година в Енорийския център на столичния храм “Покров Богородичен” ще бъде открита учебната година за църковно-просветните курсове за възрастни и деца.

До края на септември своето желание за обучение могат да заявят както нови курсисти, така и тези от предишни години, които желаят да продължат участие в следващите нива. Учебната година традиционно ще бъде открита на храмовия ни празник 1 октомври и ще завърши в края на юни 2019 г.

Заниманията в Енорийския център се провеждат от понеделник до неделя. Вечер в делничните дни са курсовете за възрастни, събота и неделя – за деца. Те се ръководят от специалисти по съответната дисциплина и с участие на свещениците от храма. Тригодишните курсовете по катехизис се провеждат вече 20-а година и в тях се работи по утвърдена програма. Те са част от просветителската и мисионерска дейност на храма. Уникалното в тях е, че те не само въвеждат курсистите в православното учение, богослужение и традиции, но и позволяват лично и непринудено общуване със свещениците от храма. Заниманията по катехизис за възрастни, както и неделното училище за деца и младежи са безплатни, за останалите курсове има такса за участие.

Всички занимания се провеждат в залите на Енорийския център в криптата на храма.

Програмата за деца и възрастни заедно с ръководителите на курсовете, дните и времето за провеждане и контакти за записване могат да се намерят ТУК.

Заглавна снимка: Страничка на Енорийския център във Фейсбук

Енорийският център при храм „Покров Богородичен“ съчетава своята образователна програма с милосърдна и социална дейност. За повече информация:

Милосърдие и детско творчество: кампания „Коледна звезда“ в храм Покров Богородичен

Средствата, събрани от кампанията „Коледна звезда“ зарадваха деца с екскурзия на море

Осветена бе възстановена църква с иконостас – дар от курсистите при храм „Покров Богородичен“, София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen + 2 =