Нова църковна рубрика бе обявена в ефира на радио Благоевград – „За живота с вярата и за вярата в живота“.

В рубриката ще се преплитат двете гледни точки за нещата от света през призмата на вярата. Светския и духовен поглед. От страна на духовния поглед на нещата от света, водещ ще бъде Неврокопският митрополит Серафим.

Нашата мотивация (за новата рубрика), произлиза от служението на Църквата ни и задълженията, които сме поели“, каза митрополит Серафим. По думите му целта на рубриката е да се запознаят повече хора с вярата и Православното християнство, както и „да научат неща, които биха били полезни в живота им. Неща за вярата, духовността, вечността и въобще за онези ценности, които като че ли всички констатираме, че все повече започват да ни липсват в нашия живот и приемаме с радост тази идея“.

В ефира на радио Благоевград митрополит Серафим сподели още, че идеята за рубриката се е появила още от миналата есен, при едно негово гостуване в радиото, когато архиереят бе гост-водещ. В новото издание двете гледни точки – светската и духовната няма да се конфронтират, но ще работят в една посока.

Пътя на човека към Бога е строго индивидуален. Бог има Своя промисъл и Своя подход към всеки един човек и именно тук може би ще срещнем различни подходи на Божия промисъл към различни хора, които вървейки по своя път на вярата, достигат и до познаване на вярата в Бога“, каза още митрополит Серафим.

Всяко издание на рубриката ще има различна тема на обсъждане, като тя ще бъде съобразена и с актуалните теми от ежедневието. Първата тема на новата рубрика бе за Великия пост, а първи събеседник на двамата водещи бе прот. Стоян Бербатов от гр. Благоевград и доц. д-р Свилен Тутеков от Великотърновския университет. В ефира на радио Благоевград бяха споделени и църковни песнопения. Повече за новата рубрика вижте във видеото.

Източник и видео: https://dobrotoliubie.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + 15 =