През месец декември 2016 г. публикувахме апел за йеродякон Доротей (Добромир Гечев), който страдаше от гангрена и се нуждаеше от операция. Благодарение на всички, които помогнаха и след перипетии операцията бе направена успешно и йеродякон Доротей бе спасен от затруднения – единият от краката на йеродякон Доротей обаче бе ампутиран под коляното.

Година по-късно, през декември 2017 г., публикувахме нов апел за йеродякон Доротей, който се нуждаеше от помощ, за да посрещне неотложни нужди по консумативи и храна през зимния сезон – отново с помощта на получената подкрепа всичко се развива благополучно.

Към днешна дата йеродякон Доротей е добре, но помоли своите приятели във фейсбук за подкрепа относно следната нужда: да се изгради външен асансьор към неговото жилище за инвалидна количка. Посредством Фейсбук йеродякон Доротей отправи своя апел и до страницата на Дякония.

Допитвайки се до Агенцията за социална помощ, йеродякон установява, че помощ за подобен проект не може да му бъде отпусната. След консултация с представители на фирма „Изамет” се установява, че цената на подобно съоръжение би била ок. 8-9 хил. евро – вкл. монтажа и измерването. Месечният доход на йеродякон Доротей е ок. 280 лв., който включва пенсия и интеграционни (за лекарства, транспорт, телефон и др.) добавки. Средствата, които получава йеродякон Доротей (Добромир Гечев) са крайно недостатъчен за събирането на посочената сума. Поради това той се обръща за помощ към всички, които биха желали да му помогнат.

Телефон за връзка и допълнителна информация: GSM 0894467774;
Сметката, по която г-н Гечев получава своите интеграционни добавки е:
IBAN : BG82 BPBI 7931 1047 361402
BIC : BPBIBGSF

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × four =