На 19 ноември 2016 г. стартира църковното радиопредаване „Срещи с Православието“

С благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит на 19 ноември 2016 г. стартира църковното катехизаторско радиопредаване „Срещи с Православието“.

За него ефира си дарява софийското радио „Зорана“, което популяризира българската музика и излъчва на честота 87.6 MHz в района на град София.

Предаването „Срещи с Православието“ ще е двучасово и ще се излъчва:

– всяка събота от 18,00-20,00 ч.

– всяка неделя от 10,00-12,00 ч. (повторение).

147954893497416Водещ на предаването е отец Методий Корчев, свещеник в столичния храм „Св. св. Кирил и Методий“ (ул. „Г. Вашингтон“ № 47).

Продължавайки православната духовно-просветна мисия, завещана от светите Кирил и Методий – св. братя-покровители на храма, всяка събота о. Методий ще запознава разнообразната аудитория с основите на православната вяра, с православния мироглед и православния начин на живот. За най-широк кръг слушатели о. Методий достъпно ще благовести за Христа и Неговата Църква. Във всяко предаване ще има историческа част, както и радиопоклонничество. С ежеседмична проповед за предстоящия голям църковен празник или за предстоящата неделя о. Методий ще приобщава слушателите към Евангелските ценности и към дълбокото значение на Господските, Богородичните, ангелските и светийските празници. В предаването ще звучи и православна църковна музика, а също така ще бъдат представяни православни книги и издания.

Първото излъчване на радиопредаването „Срещи с Православието“ е посветено на Рождественския пост и в него гостува ставр. ик. Ангел Ангелов – протосингел на Софийска св. митрополия и предстоятел на древния столичен храм „Св. София Премъдрост Божия“. Водещият на предаването о. Методий Корчев е подготвил за слушателите още и проповед за предстоящия празник на християнското семейство и християнската младеж Въведение Богородично (отбелязван от Православната Църква на 21 ноември).

Първото предаване „Срещи с Православието“ – 19 ноември 2016 г. от 18,00 ч.

Радио „Зорана“, уебсайт – http://zorana.bg Радиочестота 87.6 MHz

Източник: http://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

four − three =