В рамките на Културната програма на Пролетния базар на книгата, издателство „Омофор“ ви кани на премиерното представяне пред столична публика на българското издание на „Глобалната сексуална революция“ от немската социоложка Габриеле Куби.

В контекста на обществения дебат около джендър идеологията книгата на Габриеле Куби е ценен ориентир за разбиране на произхода на съвременните схващания за пола. Написана в консервативен християнски ключ, книгата добива широка популярност и вече е издадена на 13 езика.

Като всяка идеология, джендър идеологията има за своя последна цел да обхване живота в неговата тоталност и да го подчини на своята постантропологична истина за човека. Габриеле Куби с неумолима честност и дръзновение приема посвещението да бъде гласът на викащия в пустинята…“ , пише в предговора към българското издание богословът Свилен Тутеков.

В предговора към немското издание един от големите християнски мислители на съвремието ни, немският католически богослов и философ Роберт Шпеман (1927 – 2018) казва:
Някога думата еманципация e означавала нещо като освобождаване. Еманципацията от нашата природа може да означава само освобождаване от самите нас. Идеята за политическа свобода e била родена в Древна Гърция и първоначално е означавала да се позволи на хората да живеят по обичайния за тях начин. Oнзи, който e пречeл на хората да правят това, който e искал да ги „превъзпита“, е бил тиранин. Тази книга е точно за такава тирания. Габриеле Куби смело показва как нашата свобода е застрашена от една антихуманна идеология. Тя заслужава благодарността ни, защото със своята книга ни просвещава.

Книгата ще представят:

Д-р Николай Михайлов, психиатър и богослов

 

 

 

 

 

Доц. д-р Свилен Тутеков, преподавател по християнска етика и антропология в Православния богословски факултет на Великотърновския университет

 

 

 

 

Къде: Мраморно фоайе, НДК.
Кога: 1 юни (събота), 18 ч.

Източник: https://www.pravoslavie.bg/

Допълнителна информация:

Доц. д-р Свилен Тутеков, Една зараждаща се нова тоталитарна идеология. Предговор към българското издание на „Глобалната сексуална революция: унищожаване на свободата в името на свободата“ от Габриеле Куби – Списание „Свет“, 2/2019 ТУК;

Габриеле Куби, Хлъзгавият път към нов тоталитаризъм – Списание „Свет“, 2/2019 – ТУК;

Глобалната сексуална революция“ на Габриеле Куби ще бъде представена във Велико Търново, 5 юни, Православен център „Проф. Тотю Коев“ – ТУК.

Свързани публикации:

Отворено писмо до Св. Синод на Българската православна Църква – Българска патриаршия от български семейства

Св. Синод на Българската православна църква публикува Становище относно проекта за Национална стратегията за детето

Духовни и социални проблеми бяха обсъдени в София от представители на поместните православни църкви в ЕС

Обръщение на Св. Синод на БПЦ по повод решението на Конституционния съд за Истанбулската конвенция

Становище на Светия Синод по повод Истанбулската конвенция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − eight =