Една православна енорийска инициатива получи признанието на Time Heroes – най-голямата платформа за благотворителност у нас, чиято цел е да популяризира и насърчи участието на все повече хора в доброволчески инициативи в цялата страна. Доброволците от социалната кухня към храм „Св. пророк Илия“ в София получиха наградата за всеотдайност, защото от 2000 г. насам всяка неделя без изключение приготвят и раздават храна на бедни хора.

Отличените са Мира Атанасова, Бойка Николова, Илияна Чолакова, Ния Павлова, Бойка Капитанова, Надя Цветанова, Деси Вълчева, Иво Стойнев, Марк Сикема, Мишо Семерджиев.

Time Heroes раздава за първа година награди на отделни доброволци, екипи, организации и компании, отличаващи се с дейностите си в гражданския сектор и благотворителността. Сред другите наградени са хората зад Националната гореща линия за пострадали от насилие, клиентите с интелектуални затруднения на Дневен център „Светове“, Каритас-София и още много други. Специален гост на събитието в четвъртък, 11 май, беше бившият президент Росен Плевнелиев.Доброволческата неделна кухня за нуждаещи се жители на енорията при храм „Свети Пророк Илия” в жк „Дружба” – 2 е инициатива на група млади хора от енорията. Началото е поставено през 1999 г., като с годините броят на получаващите топла храна всяка неделя нараства до 400 души. Дейността на кухнята се осъществява с помощта на доброволци, организирани за подготовка на продуктите и приготвянето на храната. Ентусиазмът и упоритостта на християните привличат доброволци и от други енории и дори от чужбина – все хора, които желаят да станат съпричастни на доброволческия дух и безкористно служение на ближния. Организирани групи идват от фирми, организации, университети и училища. Повече за дейността на социалната кухня към храм „Св. пророк Илия“, както и за другите дейности на енорията можете да прочетете тук.

Снимка: в. Дневник

Източник: https://dveri.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × two =