Десетки родители с деца се включиха в шествието в подкрепа и защита на православното българско семейство, организирано от бургаското духовенство.

Свещениците изразиха противоречиви мнения относно причините, провокирали инициативата. Едни се обявиха срещу стратегията за детето, а други заявиха, че идеята няма връзка с нея.

Огласено от камбанен звън и молитви, шествието премина по главната улица „Александровска“ до катедралния храм „Свети Свети Кирил и Методий“ и завърши с молебен за здраве.

Повод за инициативата е подписка, подкрепена от над 600 души и изпратена до Сливенския митрополит Йоаникий, каза епископ Йеротей:
Това не е политическа акция. Това е изцяло молитвено застъпничество на Света Богородица към българския народ, към православните християни„.

„Против Стратегията за детето сме“, заявиха свещеници и майки, включили се в шествието.

Отец Валентин Георгиев от Поморие:
Шествието и молебенът са провокирани от това, че в българското законодателство се прокарва една идеология, която е насочена срещу традиционното християнско семейство„.

Ние не желаем да внедряват в България закони, които са антисемейни„, каза участничка в шествието.

Източник: http://bnr.bg/

Свързани публикации:

Предаването „Вяра и общество“ запозна зрителите с приказка в читанка за трети клас, която руши авторитета на възрастните

Предстои дискусия „Ролята на Православната Църква в защита на семейството и децата на България“

Св. Синод публикува писмо на трима утвърдени български богослови по повод новото социално законодателство и образователни практики

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − 3 =