През месец декември Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан стартира кампания за набиране на дарителски средства за възстановяване на покрива на катедрален храм „Успение Богородично“.

През миналата година се наложиха спешни ремонтни и реставрационни дейности. Приключилата реставрацията на купола на храма, защитава само тази част от покрива. Цялата покривна конструкция на храма се нуждае от основен ремонт. Покривните ламарини са изгнили и не спират дъждовната вода. Тя се просмуква в стените и унищожава стенописите на храма. Събраните средства са недостатъчни за цялостния ремонт.

Ръководството на Варненска и Великопреславска света митрополия призовава всички християни и всички варненци, тъй като Катедралният храм е емблемата на нашия град, да се включат в дарителската кампания. Православните храмове са строени най-вече с дарения и доброволен труд на народа Божий. Ако ние не успяваме да построим такива величествени православни храмове днес, то поне имаме синовния дълг към нашите предци да ги поддържаме и опазваме от разрухата на времето.

За дарения е открита специална сметка:

 Банка ДСК-ЕАД

 ЦЪРКOВНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ КАТЕДРАЛЕН ХРАМ

 IBAN: BG38STSA93000024091199

 BIC: STSABGSF

Източник: http://www.mitropolia-varna.org/

Снимка: http://svetimesta.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen − eleven =