Приключила кампания.

Вече 5 години в Кремиковския манастир се провеждат православни лагери за деца (тук и тук). Ето защо ръководството моли за вашата помощ в това начинание.

Вижте съобщението от манастира:
„С благословението на Негово Светейшество Българския Патриарх и Софийски Митрополит Неофит вече 5 години Кремиковският манастир организира безплатни детски лагери.
Това е нашата най-голяма радост, нещото за което толкова много се трудим. За този период лагерите ни са посетени от повече от 1200 деца на различна възраст, като има и такива в неравностойно положение. Те получиха знания и незабравими детски спомени, но истината е, че ние се учим от тяхната вяра, надежда и любов през всички лагерни дни.
С труда на много хора Кремиковският манастир успява да събере средства за материали, храна и всичко нужно за децата. Като учителите и помощниците работят безплатно, следвайки Божията заповед „Даром получихте, даром давайте“.
Най-много средства се отделят за спането на децата, което за момента е в базата на Министерството на труда и социалната политика, в непосредствена близост до двора ни.
Това обаче е на път да се промени, тъй като в момента се строи манастирската сграда, която ще събира детските усмивки и веселия шум.
За съжаление средствата ни бързо свършват и се притесняваме дали ще успеем да довършим строежа и да обзаведем помещението, така че да е удобно за децата?!
Ние обаче знаем, че невъзможното за човеците е възможно за Бог, затова се надяваме, че чрез добри хора, които искат да помогнат, това че се случи.
Станете част от нашето начинание с помощта си. Имаме нужда от парични средства за довършване на базата и спомагане на лагерите. Легла, шкафчета, дори спално бельо – всичко ще ни бъде от полза.
Всеки може да помогне с пари, работа или материали. Като трябва да бъде сигурен, че направеното от него добро дело ще роди още добрини. Тогава тази нишка ще се превърне в здрава верига. А благият Бог ще ви възнагради многократно за направеното добро.

Направете дарение на банковата сметка на манастира: BG12UNCR70001522340552.
Титуляр: Манастир “Св. Вмчк Георги Победоносец”
Дарение за провеждане на детски лагери.

От ръководството на Кремиковския манастир.“

За контакт: отец Серафим Янев, тел. 0899857635

Източник: https://www.pravoslavie.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 3 =