Многочленно семейство от Костинбродско отправя молба за помощ:

Лена Стоянова от община Костинброд, Софийско и нейният съпруг Николай имат общо 8 деца. Бащата работи в областта на строителството, а Лена Стоянова се грижи за децата. Заедно със семейството живеят сестрата на Николай и майка му. Доходът на бащата е непостоянен и варира според обема работа. Има случаи, когато неговата заплата и средствата, отпуснати като детски надбавки не успяват да покрият всички нужди, които има многочленното семейство. Сестрата на Николай и майка му са безработни, но Лена споделя, че се очаква в скоро време свекърва й да започне работа. В близкото минало, когато доходът на Николай е бил по-висок и майка му е имала работа, семейството се е договорило да закупи на изплащане къща и се настанява в нея. Междувременно обаче недостигът на средства възпрепятства този замисъл и поставя други неотложни нужди на преден план.  Лена Стоянова разказва, че докато си стъпят на крака ще имат нужда от хранителни продукти (трайни храни – ориз, фасул, леща, консерви и др.), облекло и памперси за децата. Имат и неплатени сметки за вода и ток за два месеца, които възлизат на ок. 300 лв.

Това не е първият път, когато семейството е било принудено да моли за помощ, но с помощта на дарители досегашните трудности са били преодолявани. Помощ на Лена е оказана и от фондация „Покров Богородичен“, посредством която Лена отправя своята молба и в настоящия момент.

Всеки, който има възможност и желание да помогне на семейството, за да посрещне по-спокойно Възкресните празници, може да потърси допълнителна информация на телефон: 0876 173 909 (Лена Стоянова).

Помощ в продукти и средства Лена може да получава по Еконт – кв. Костинброд, ул. Славянска №50, гр. Костинброд.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − 7 =