На 24 септември в Регионалния исторически музей в Благоевград бе открита уникална изложба живопис на младата художничка Вили Костова. Изложбата е уникална, защото включва платна изпъстрени с багри, радващи всички човешки сетива и защото е в подкрепа на благотворителна кауза – изграждане на отопление в доброволческата кухня за бедни към църквата „Св. Николай“ в благоевградския квартал „Грамада“.

Това е първата изложба на Вили Костова и включва повече от 70 живописни платна – пейзажи и натюрморти, платна изпъстрени с багри, ярки и живи цветове носещи радост, настроение, красота. Събитието се проведе в Регионалния исторически музей в Благовеград и започна с водосвет отслужен от благоевградските свещеници Светослав Кючуков, Петър Стефанов и Велизар Голев. Гостите на изложбата бяха повече от 200 човека – близки, приятели, доброволци от кухнята за бедни и граждани, хора с добри сърца, откликнали на призива за подкрепа.

Благодаря на всички вас, че подпомагате реализирането на това добро дело, изцяло на доброволчески начала, с ръководството на църковното настоятелство на църквата и на нашия енорийския свещеник Светослав Кючуков. Можете да ни подкрепите винаги, когато искате на място в църквата или в Православния информационен център. Моят личен принос към дейността на кухнята е да даря част от средствата, получени от картините, а с другата част ще закупя материали за нови картини.“ – това каза на откриването автора на изложбата Вили Костова.

Вили Костова е завършила в Националната хуманитарна гимназия в Благоевград със специалност „Изобразително изкуство“. Завършва висше образование във финансовата сфера и много години работи в Националния осигурителен институт в Благоевград. В началото на 2018 г. напуска работата си и се завръща към рисуването си, а за краткия период от няколко месеца с голямо вдъхновение нарисува всички картини за представената изложба. Вили Костова е част от активната енория на църква „Св. Николай“ и мечтата и е повече хора на изкуството да застават зад благотворителни каузи и да помагат с таланта им даден от Бог на нуждаещи се хора.

От 3 октомври част от представените платна ще бъдат изложени в Православния център на ул. „Тракия“ 3, за да могат повече граждани да ги видят и да се включат в кампанията.

Източник: http://pic-blg.com/

Свързани публикации:

Да помогнем на храм „Св. Николай” в Благоевград за довършване строежите по църковната сграда и кухнята за бедни

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × 5 =