Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи чина на освещаване в новия параклис „Св. вмчк Георги Победоносец” в сградата на Административния съд в Пловдив на 9 март. С архиерея съслужиха Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит, ставрофорен свещеноиконом Тодор Хаджиев, духовен надзорник при Пловдивска митрополия, и митрополитският протодякон Илиян Александров. Песнопенията изпълни митрополитският хор „Св. ап. Ерм” с диригент протопсалт Георги Радев.

На освещаването присъстваха председателят на Административния съд Георги Петров, почетният ректор на Медицинския университет проф. Георги Паскалев, съдии и служители на съда. В края на богослужението митрополит Николай изрази радостта си от съграждането на параклиса, като пожела на всички да не забравят божественото правосъдие и Божията истина, да имат високо християнско и родолюбиво съзнание и винаги да имат за пример и застъпник св. Георги Победоносец.

Многолетствие провъзгласи митрополитският протодякон Илиян Александров.

Високопреосвещеният митрополит Николай поръси със светена вода стените на параклиса и благослови всички присъстващи, които целунаха кръста под звуците на тропара на светия Кръст, а след това освети и икона на св. Георги Победоносец.

За повече снимки посетете галерията на Пловдивска митрополия:

http://www.plovdivskamitropolia.bg/galery/category/1243-09032017g-osveshtavane-na-paraklis-q-sv-georgi-pobedonosetz-q-v-sgradata-na-administrativen-sad-gr-plovdiv.html

Източник: http://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 2 =