На 25 октомври деканското ръководство на Богословския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ в лицето на доц. д-р Ивайло Найденов, новоизбрания декан на факултета, доц. д-р Павел Павлов, зам.-декан по учебна дейност – ОКС „магистър“, докторанти и СДК, доц. д-р Андриан Александров, зам.-декан по Международна научноизследователска и проектна дейност, посетиха Пловдивската духовна семинария и академия „Свв. Кирил и Методий“, и бяха радушно приети от Високопреосвещения Пловдивски митрополит Николай.

След срещата в духовните школи ПДСиА, ръководството на БФ посети и Пловдивската света митрополия, където по покана на митрополит Николай към срещата се присъедини и доц. д-р Ивайло Шалафов, преподавател по църковна дипломация и протокол в БФ.

По време на срещата в сградата на митрополитския дом, новият ръководен орган на БФ изрази желанието си пред Пловдивския митрополит Николай за още по-тесни връзки и сътрудничество с БПЦ-БП, между Богословския факултет и Православната духовна академия „Свв. Кирил и Методий“. По време на срещата бяха споделени различни идеи и проекти, чрез които това да се случи.

Негово Високопреосвещенство изрази своята готовност за реализирането на добро и ползотворно сътрудничество за благото на богословската мисъл, както и за утвърждаването в православната вяра на студентите, които посвещават своя живот на Богопознание. След срещата, почитаемите богослови посетиха манастирите „Свв. Кирик и Юлита“ край Асеновград и „Свв. Козма и Дамян“ край гр. Куклен.

Източник: http://www.plovdivskamitropolia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × 5 =