На 9-и юни в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в град Пазарджик се състоя тържествена церемония по случай завършването на стажантите от курс КЕ-48 на Главна дирекция „Национална полиция“.

     По покана на ректора на академията и с благословението на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай церемонията започна с водосвет, отслужен от Константийския епископ Яков – втори викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. С него съслужиха прот. Боян Кочев – секретар на околията, свещ. Любомир Чавдаров и свещ. Спас Дичев от катедралата „Успение Богородично“ в Пазарджик и свещ. Васил Махалджийски от храм „Св. Николай” гр. Ветрен. Епископ Яков поръси стажантите и бойните знамена на Академията със светена вода и пожела на всички здраве и достойно и благодатно служение в полза на Отечеството ни.

     На тържеството присъстваха заместник-министъра на МВР г-н Стефан Балабанов, главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, ректорът на академията старши комисар доц. д-р Неделчо Стойчев, директорът на ЦСПП-Пазарджик комисар Стоян Зайков, директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, директорът на ОДМВР Пазарджик Йордан Рогачев, областният управител на Пазарджик г-н Стефан Мирев, заместник-кметът на община Пазарджик г-н Петър Петров, служители на МВР и гости на празника.

    В края на церемонията стажантите положиха клетва по “Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР“ за спазване законите на страната и етичните норми в МВР. 

Източник: http://www.plovdivskamitropolia.bg/

Снимка: https://bg.wikipedia.org/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 + twelve =