Преди няколко месеца Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан обяви, че предстои създаването на фондация, която ще подкрепя образованието на талантливи деца и на деца в неравностойно положение. На страницата на Старозагорска св. митрополия е обявено, че регистрацията на новата фондация е вече факт:

Фондацията на името на свети Киприян Цамблак Чудотоворец, митрополит Киевски, Литовски, Московски и на цяла Русия, ще осъществява дейност в обществена полза.

Членовете й ще се стремят към обединяване на усилията с тези на държавните и общински органи и организации, физически и юридически лица за подпомагане развитието на културно-историческото наследство на град Стара Загора, деца с изявени творчески способности, с изявени знания по учебните предмети, както и на деца в неравностойно положение.

Цели на фондацията:

1. Устойчиво развитие на политики по опазването на културното наследство
2. Гарантиране на равен достъп на гражданите до културни ценности, чрез открояване и конкретизиране на местната специфика с оглед превръщането на културното наследство в съществен фактор за социално икономическо развитие на град Стара Загора.
3. Съдейства за осигуряване на финансови или материални средства за подпомагане на деца в неравностойно положение
4. Подпомага изграждането и поддържане на материално-техническа база
5. Подпомага формите на изява и дейноста на талантливи деца
6. Съдейства за реализиране на образователни програми за децата / здравно възпитание, детски празници и конкурси, състезания, др./
7. Подпомага деца с изявени способности в учението.

Средствата, с които фондацията ще постига своите цели са доброволни вноски от членовете, дарения от физически или юридически лица, държавата, обществени организации, приходи от участия в национални и международни проекти и програми.

Източник: http://mitropolia-starazagora.bg/

Свързани публикации:

Старозагорският митрополит Киприан обяви създаването на фондация, която ще подпомага образованието на деца

Старозагорски митрополит Киприан: „Ако ние не обичаме България, няма кой да я обича!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × 1 =