На 20 декември 2018 г., Игнажден, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан посети Дневен център „Ривиера“, намиращ се в Приморския парк, в близост до Делфинариума.

Центърът предлага дневна грижа за възрастни лица с интелектуални затруднения. Заедно с Архиерея бе г-н Георги Манолов от Духовно-просветния център „Свети Архангел Михаил“.

Митрополит Йоан бе посрещнат в топла атмосфера, изпълнена с празнично настроение и подготовка за предстоящите Рождественски и Новогодишни празници. Всички обгрижвани в центъра изпяха песента „Тиха нощ, свята нощ“ и песнопението „Богородице Дево„. Митрополит Йоан поздрави всички с празника, посветен на свети свещеномъченик Игнатий Богоносец. Той разказа основни моменти от живота на раннохристиянския светец и голямата почит към него, която имат православните християни дори и днес. Негово Високопреосвещенство отговори и на въпроса защо на Йордановден се хвърля кръстът в морето и каква е символиката на празника. Малко след това, на всеки бе раздаден подарък.

Г-жа Надя Вълкова, председател на организацията Сдружение за подкрепа на лица с умствени затруднения, г-жа Мария Чанкова, директор на ДЦ „Ривиера“ и на Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с интелектуални затруднения „Чайка“ и г-жа Росица Проданова разведоха митрополит Йоан в дневния център и го запознаха с дейността му.

Изготвил: Георги Великов

Източник: http://www.mitropolia-varna.org/

Свързани публикации:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × one =