На 14 юли Врачанският митр. Григорий кръсти 15 деца от врачанското село Бреница.

За това съобщава във фейсбук страницата си кметът на общ. Кнежа Илийчо Лачовски. Той е един от кръстниците на децата, приели православната вяра по време на тайнството в храма „Възнесение Господне“, с. Бреница. Другият кръстник на децата е Петър Гърневски, кмет на селото и член на църковното настоятелство на църквата в него.

За поредна година Община Кнежа съвместно с Врачанска митрополия и храм „Възнесение Господне“ в с. Бреница организираме масово кръщение на деца от селото, – разказва кметът на Кнежа. – Радвам се, че за трети пореден път успяваме да осъществим тази инициатива и да постигнем целта си, а именно – приобщаването на младото поколение към православието. Честито на всички новопокръстени малчугани! Бъдете здрави и благословени!“.

В тайнството Кръщение заедно с митр. Григорий участие взеха и о. Теодор Тодоров, председател на църковното настоятелство на храма в с. Бреница, свещеноик. Николай Костадинов от Враца и духовници от околията.

В края на кръщението владиката обясни на новопокръстените, че встъпването в християнската вяра е не само голяма радост, но и отговорност – да следват Божиите заповеди, за да бъде и Бог винаги с тях и да ги закриля.

Източник: https://dveri.bg

Заглавна снимка: https://www.facebook.com/lachovskikmet/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

18 + 4 =