Митрополит Антоний подкрепи инициатива за закупуването на първата педиатрична линейка у нас

30-1Западно- и Средноевропейският митрополит Антоний подкрепи инициатива за закупуването на първата у нас педриатична линейка. Инициативата е на фотографа Велислава Кайманаканова-Ножарова.

Митрополит Антоний стана първият духовник подкрепил инициативата на известния фотограф Велислава Каймаканова-Ножарова. Идеята на фотографа „Да оставим следи IV“ се провежда за четвърта поредна година и обединява изкуството и благотворителността в името на децата на България. Днес 40 фотографии ще бдат продадени на търг, а събраните пари ще отидат за закупуването на първата педиатрична линейта у нас.

„Кампанията се зароди случайно. С моята гримьорка Силвия решихме да правим това, което ни харесва, по начина, който ни харесва, без да имаме цензура, без да се съобразяваме с друго мнение… Така започнахме да купуваме кувьози за бебета. Тази година сме съсредоточили усилията си в набиране на средства за първата педиатрична линейка. И не мога да приема факта, че в съвременна България няма такава линейка“,

обяснява пред Flashnews, Ножарова.

По думите на фотографа, митрополит Антоний е „първият човек, който се е запознал чрез общи познати с каузата и поиска сам да се включи и то с чиста душа и сърце“.

„Смият той е много интересен като човек и аз съм горда, че успях да опозная и този вид духовенство, което мислех, че не съществува. Един съвременен човек, смел да се включи в кампанията. Оказа се, че реакциите са превъзходни и първоначалното притеснение вече отмина. Около него витае завладяваща енергия. И те предразполага да говориш с него, да му вярваш“, обяснява Велислава.

Иначе самият търг се проведе на 14 декември от 19:30 часа в „Перото“ в НДК.

Източник: http://dobrotoliubie.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

15 + 3 =