Културно-просветният отдел на Св. Синод организира квалификационен журналистически семинар за подобряване на комуникацията и сътрудничеството между Църквата и медиите:

По решение на Св. Синод синодалният Културно-просветен отдел организира първи по рода си квалификационен семинар за журналисти на национално ниво. Темата на семинара е „ЦЪРКВА, ВЯРА, МЕДИИ И ОБЩЕСТВО”. Събитието ще се проведе в Троянската св. обител от 7-ми до 9-ти юни 2019 г.

Семинарът има за цел да подобри още повече комуникацията и сътрудничеството между Църквата и медиите; да бъде събитие, чрез което Църквата да отиде при журналистите и да им предаде посланието си с подходящи средства и на разбираем за тях език. Съществена цел на семинара е и това да се постигне взаимна убеденост между страните-участници в потребността от взаимодействие между Църквата и медиите в полза и за преуспяване на българското общество. Ключов момент в семинара ще бъде въпросът за Истината, за истинността на поднасяната журналистическа информация, както и доброто познаване на автентичната православна вяра като измерение на професионализма и ползотворността в журналистическата работа.

Водещ лектор на семинара ще бъде Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на синодалния Културно-просветен отдел. Със слово към журналистите при откриването на проявата ще се обърне и Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, игумен на Троянския манастир и на Бачковския манастир.

Участници и Програма – ТУК

Текст: Десислава Панайотова
Снимка: Ангел Карадаков Програма:

Източник: https://bg-patriarshia.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × one =